Érdekességek a shea vajról

A shea vajat már évszázadok óta használják az afrikai kontinensen, története és kultúrája Nyugat-Afrika erdős szavannáiról ered. A shea vaj szinte az összes afrikai történelmi dokumentumban szerepel, beleértve Kleopátra egyiptomi írásait is, melyek megemlítik, hogy a lakóikat agyag edényekben tárolt sheavajjal látták el kozmetikai felhasználásra. A királyok halotti szarkofágjai kezdetben faragott sheafából készültek.

szavanna-afrika

A sheavaj előállítása a nők feladata. Ők azok, akik összegyűjtik a mezőkön és a szavannákon szétszóródott magokat. Miután vajat készítettek belőle számos dologra felhasználják: a nyálkahártyák gyulladásait csökkentik, a ficamokat, ízületi gyulladásokat gyógyítják vele, főznek vele és a lámpákat is ezzel égetik. A csecsemők köldökzsinórjának gyógyításához és a körülmetéléshez is felhasználják. Védő, puhító tulajdonságai a világ legértékesebb bőrápolójává teszik ezt az anyagot. A sheavaj az egyik fő összetevője a saját készítésű szappanjaiknak, melyet a bőrre és a hajra közvetlenül alkalmaznak, hogy megvédje őket a kiszáradástól a mostoha afrikai környezetben. A tudományos megfigyelések igazolták, hogy az 1940-es években fellépő bőrbetegségeket is sheavajjal gyógyították az afrikai népek.

A legújabb klinikai vizsgálatok szerint a sheavaj védi a bőrt a környezet káros hatásaitól és a káros UV sugárzástól is. Segítségével megelőzhető a ráncok kialakulása és kezelhető vele az irritált és repedezett bőr is. Bizonyos bőrbetegségek kezelésében is nagyon hasznosnak bizonyult.

A shea vaj fontos természeti erőforrása a szavannai nemzeteknek. Ma már Európában is egyre népszerűbb ez a termék. A sheavajat a kakaóvaj helyettesítésére vásárolják meg, de a kozmetikai cégek is előszeretettel használják. Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy az európaiak maguk akarják előállítani a sheavajat, azonban a kémiailag kinyert sheavaj nem tartja meg az összes gyógyító és hidratáló tulajdonságát, ezért mindig csak megbízható forrásból vásároljuk meg ezt a terméket.

Shea vajak itt

MM Gold Shea vaj 100ml -sheavaj

MM Gold Shea vaj 100ml - sheavaj

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 2825 Ft
Megnézem
Népszerű

Shea vaj 1000 ml(MosóMami Kft.)

Shea vaj 1000 ml (MosóMami Kft.)

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 8510 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!