A shea vaj előnyei

A sheavaj a sheafa diójából kinyert olaj, mely vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag és elengedhetetlen az afrikai emberek mindennapi életéhez, mivel ez a vaj fokozza az ételek ízét, állagát és emészthetőségét is a helyi gasztronómiában. Egyébként a sheavaj növeli a szegény országok jövedelmeit is, mivel Európában egyre több kozmetikai cég és a csokoládéipar is felhasználja a sheavajat. Arról nem is beszélve, hogy a szappangyárak és a gyógyszeripar is értékes összetevőként tekint a sheavajra. A szappangyártók jellemzően kis mennyiségben (5-7%) használják ezt az olajat, mert ebben a formában a leghatékonyabb.

szappan-shea-vaj

Egyéb felhasználási területei: szigetelő viasz készítése, fodrászat és gyertyaöntés. Az élelmiszeripar a kakaóvaj helyettesítésére és margarinok összetevőjeként használja a sheavajat. Afrikában a tradicionális ütőhangszereket is ezzel zsírozzák, hogy növeljék tartósságukat.

Gyógyászati célú felhasználása

A sheavajat számos gyógyászati célra fel lehet használni: a bőrbetegségeket, a kisebb karcolásokat és vágásokat lehet vele gyógyítani. A sheavajból készült szappant gyulladás csökkentőként és az ízületi gyulladás kezelésére használják. Helyileg alkalmazva csökkenti az ekcémát és az egyéb bőrelváltozásokat, beleértve a herpeszt is. A szabadalmaztatott sheavaj képes csökkenteni a koleszterinszintet is. Bázis gyógyászati kenőcsökben is felleljük, melyek gyulladás gátlók, bőrpuhítók és nedvesítőszerek.

Kozmetikai célú felhasználása

A sheavaj olyan kozetikai termékekben található meg, mint a hidratáló szájfények és emulziók, a száraz és törékeny hajra készült balzsamok. Szappanban is találkozhatunk ezzel az anyaggal. Testápoló, bőrpuhítő, hidratáló, napvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

Afrikában a sheavajat étolajként, viaszként, hajformázóként, gyertyaöntésre és gyógyászati kenőcsök összetevőjeként használják. Ugyanakkor megtaláljuk a hagyományos afrikai ütőshangszereken is, ahol a fa tartósságát hivatottak növelni.

Shea vajak itt

MM Gold Shea vaj 100ml -sheavaj

MM Gold Shea vaj 100ml - sheavaj

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 2825 Ft
Megnézem
Népszerű

Shea vaj 1000 ml(MosóMami Kft.)

Shea vaj 1000 ml (MosóMami Kft.)

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 8510 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!